Welkom bij ...
jeanette

 

Centrum van Licht
Jeanette Mennes

(030) 691 74 36

Jeanette Mennes

Van jongs af aan zag ik altijd het goede in de mens, zelfs achter de mens die dat zelf nog niet gevonden had. Ik zag ook wat nodig was voor die mens om zich te openen.
Het is een manier van kijken die bij me gebleven is. Ik geniet ervan als mensen meer stralend worden, hun stralendheid en innerlijke licht laten zien, zich verzachten en liefdevoller worden voor zichzelf en een ander. Dat ze het scheppende vermogen van zichzelf volledig inzetten om tot bloei te komen. Een ander ontwikkelen naar meer licht, in contact brengen met hun eigen bron, die scheppende en creatieve kracht is mijn streven. Het is hoe ik naar de mens kijk die bij mij komt om zich te ontwikkelen.

In 1998 ben ik in contact gekomen met 'De Kunst van creëren, 'Awakening Your Light Body', 'Energetisch Meesterschap' en 'Self-Exciting' via John Kalse en dit heeft mijn leven en creatieve vermogens verrassende impulsen gegeven. Ik heb mezelf van pyscholoog, naar onderzoeker, naar ondernemer, coach op basis van Gestalt en Psychosynthese, moeder, kunstenaar (schilderen en fotografie) en docent schilderen en meditatie op professionele wijze ontwikkeld. Al deze vaardigheden en ervaringen die ik heb opgedaan vinden nu zijn plek in de onderneming Centrum van Licht. Het is die integratie van al die vaardigheden die ik zo bijzonder vind. Men zegt mij vaak wat ben je actief, wat heb je veel in huis. Voor mij heeft dit te maken met die creatieve scheppende kracht. Beseffen wat dit werkelijk inhoudt, ook het proces van je leven vormgeven vanuit flow maakt dat je heel anders kijkt naar wie je in wezen bent en wat je doet en kunt betekenen voor de wereld om je heen. 

In Centrum van Licht geef ik trainingen waarbij ik mijn passie voor licht, ruimte, schilderen, meditatie, klank en dans als een uitnodiging tot vreugde en bezieling doorgeef. Het innerlijk licht dat ik bij cursisten zie in de vorm van een zachte gloed op het gezicht bij meditatie/schilderen verwondert mij iedere keer weer. Het is dat gevoel van thuiskomen in jezelf, het vinden van je eigen spoor waarin ik je wil begeleiden. Belangrijk voor mij daarin is je commitment aan je eigen groei en ontwikkeling. 

Ik heet je welkom.

Ik ben licht
Al tastend met mijn handen
tast ik de sluier af.
Til ik hem een stukje op.
Voel wat daar is.
Het is licht, ik ben licht.
De sluier gaat verder opzij,
opent zich.
En ik kom in het licht.
Ik kom naar buiten.
Ik word zichtbaar.
Ik ben wie ik ben.
Ik ben licht.

Awakening Your Light Body