Flowkompas
jeanette

 

Centrum van Licht
Jeanette Mennes

(030) 691 74 36

linkedin

Jeanette Mennes

Van jongs af aan zag ik altijd het goede in de mens, zelfs achter de mens die dat zelf nog niet gevonden had. Ik zag ook wat nodig was voor die mens om zich te openen.
Het is een manier van kijken die bij me gebleven is. Ik geniet ervan als mensen meer stralend worden, hun stralendheid en innerlijke licht laten zien, zich verzachten en liefdevoller worden voor zichzelf en een ander. Dat ze het scheppende vermogen van zichzelf volledig inzetten om tot bloei te komen. Een ander ontwikkelen naar meer licht, in contact brengen met hun eigen bron, die scheppende en creatieve kracht is mijn streven. Het is hoe ik naar de mens kijk die bij mij komt om zich te ontwikkelen.

In 1998 ben ik in contact gekomen met 'De Kunst van creëren, 'Awakening Your Light Body', 'Energetisch Meesterschap' en 'Self-Exciting' via John Kalse en dit heeft mijn leven en creatieve vermogens verrassende impulsen gegeven. Ik heb mezelf van pyscholoog, naar onderzoeker, naar ondernemer, coach op basis van Gestalt en Psychosynthese, moeder, kunstenaar (schilderen, tentoonstellen, schrijven en fotografie) en docent schilderen en meditatie, en stembevrijder op professionele wijze ontwikkeld. Rond mijn 50e, in mijn over-gang, ben ik op weggegaan en heb ik onderzoek gedaan naar gezonde zelf-liefde, omdat ik zie dat de liefde toe is aan een update in onze maatschappij, nieuwe betekenissen, zingeving nodig heeft. Ik volgde een theateropleiding en een zangopleiding. Op dit moment ben ik vanuit de ontspanning en de rust een boek aan het schrijven over flowkompas. Dit ga ik in 2021 uitgeven.  Alle nieuwe vaardigheden en ervaringen die ik heb opgedaan gaan opnieuw plek krijgen in de onderneming Centrum van Licht. Het is die integratie van al die vaardigheden die ik zo bijzonder vind. Men zegt mij vaak wat ben je actief, wat heb je veel in huis. Voor mij heeft dit te maken met die creatieve scheppende kracht, levensenergie. Beseffen wat dit werkelijk inhoudt, ook het proces van je leven vormgeven vanuit flow maakt dat je heel anders kijkt naar wie je in wezen bent en wat je doet en kunt betekenen voor de wereld om je heen. 

In Centrum van Licht heb ik jarenlang eigen ontwikkelde trainingen, les, coaching gegeven waarbij ik mijn passie voor licht, ruimte, schilderen, meditatie, klank en dans als een uitnodiging tot vreugde en bezieling doorgeef. Het is dat gevoel van thuiskomen in jezelf, het vinden van je eigen spoor, je eigen antwoorden waarin ik je wil begeleiden. Belangrijk voor mij daarin is je commitment aan je eigen groei en ontwikkeling. Inmiddels ben ik door het combineren van diverse terreinen in mijn leven toegegroeid naar een eigen visie op leren leren, hoe je zelflerend, zelfscheppend kunt zijn door iedere keer weer op de eigen ervaring in je lichaam te vertrouwen, totdat je de Liefde Zelf bent, je je goedheid beseft. Geen goeroe nodig, ook mij niet ;-)) Dit komt samen in mijn boek Flowkompas over bewustzijn, creativiteit, leren zonder stress. Op dit moment richt ik mij met name op het coachen van vrouwen en werk (of het vrouwelijke), terwijl ik mijn boek schrijf en een nieuwe site vorm geef. Het vrouwelijke in de mens, mag meer verschijnen in deze tijd.We kennen haar eigenlijk nog niet door al die conditioneringen, vervormingen, beelden, oordelen, verwachtingen. 

Ik heet je welkom.

Ik ben licht
Al tastend met mijn handen
tast ik de sluier af.
Til ik hem een stukje op.
Voel wat daar is.
Het is licht, ik ben licht.
De sluier gaat verder opzij,
opent zich.
En ik kom in het licht.
Ik kom naar buiten.
Ik word zichtbaar.
Ik ben wie ik ben.
Ik ben licht.