Welkom bij ...

jeanette

 

Centrum van Licht
Jeanette Mennes

(030) 691 74 36

Introductieles

 
Als men volkomen stil kan zijn, zal het Hemelse Hart zich openbaren
Chinese leermeester

 

Light Body Meditatie en Creativiteit Introductieles (zie agenda en nieuws)

Ben je nieuwsgierig naar mediteren of wil je wel eens kennismaken met Awakening Your Light Body meditatie? Wil je ook die combinatie met creativiteit, dus hoe vanuit meditatie je zelf te uiten in diverse expressievormen zoals schilderen, muziek, fotografie of vormgeven op jouw manier? Ben je op zoek naar meer jouw vorm, een vorm die bezield is, authentiek? Geef je op en kom dan naar de gratis introductieles bij Centrum van Licht. Je kunt dan een tweetal meditaties ervaren, een oefening en hoe het is om dit te verbinden met je creatieve proces. Op deze wijze maak je kennis met mijn stem en ook de methodiek. Ook laat ik je de klanken horen die bij de energiecentra horen en kun je ervaren wat dit met je doet. Ik nodig je uit om volledig in je ervaring te zijn. Ik licht ook toe wat deze methode zo bijzonder maakt in relatie met het creatieve proces van vormgeven. Als je op zoek bent naar een nieuwe koers of meer verdieping en vervulling in je leven, je creativiteit, een wezenlijke duurzame verandering, dan kan de Awakening hierin veel voor je betekenen (zie ook aparte pagina over Awakening).

Ik heb ervaring met actieve en traditionele vormen van meditatie en ook diverse niveaus in het meditatieproces (van eenvoudige mindfullness naar diepere lagen van bewustzijn, persoonlijkheid, hoger zelf, ziel, monade, al dat is) en combineer de Awakening met de kunst van vormgeven om die kern van jou, je authentieke vrije zelf werkelijk naar buiten te brengen. Dit is een spannend en liefdevol gebeuren. Je ziet dit deel buiten je en je gaat een nieuwe dialoog aan met jezelf. Leren is leuk, een avontuur zo jezelf te ontdekken.

Dag, data, tijd, plaats:
op verzoek;

 

Wat is meditatie en waarom die verbinding met creativiteit?
Meditatie is een weg tot volledig bewustzijn, een weg tot het kennen en ontwikkelen van je ware zelf (ook wel hoger zelf, ziel, goddelijk zelf, of je bron o.a. genoemd). Dat deel in je dat vreugdevol is, ontspannen, geniet, liefdevol, wijs en compassievol is. Dat deel in jou dat sprankelt.

Deze kennis over je ware zelf komt in het dagelijkse leven vaak onder druk te staan.We nemen niet vaak genoeg de tijd om stil te staan bij hoe we ons voelen, wat we nodig hebben, waar we naar verlangen. Onze aandacht is zelden in het hier en nu, we zijn vaker in het doen dan in het zijn.

Voor mij heeft meditatie vooral te maken met je aandacht weer terug brengen naar volledig aanwezig zijn in het hier en nu, aandacht brengen naar jezelf. En dan vooral op een liefdevolle manier.

Naar binnen

Die aandacht kan meer naar binnen gericht zijn, zoals dit vaak in de traditionele vormen van meditatie gedaan wordt. Dit houdt in dat je tijd en ruimte maakt voor jezelf, jezelf terugtrekt in een stille ruimte. Je daar gaat zitten in een ontspannende doch alerte houding, je sluit je ogen en brengt je liefdevolle aandacht naar je binnenwereld naar wat je ervaart, voelt, denkt, gewaar wordt in dat moment van hier en nu. Je komt tot jezelf en verkent dat ware zelf. Alleen al door dit aandacht te geven verander je je bewustzijn blijvend. Mediteren is heel aards, waar het om gaat is om je bewustzijn ook in je dagelijkse leven in de praktijk te brengen. Om je ware zelf niet alleen te beleven maar om deze ook te laten zien in alles wat je denkt, zegt en doet. Je hart in actie.

Naar buiten


Die aandacht kan ook wat meer naar buiten gericht zijn. Door op ontspannen wijze bewust liefdevolle aandacht te geven aan wat er nu is terwijl je bijv. eet, loopt, maar ook handelt, communiceert of schildert, kan elke activiteit een vorm van meditatie worden. Het is in het hier en nu dat een handeling dan een creatieve handeling kan worden. Als er een integratie tussen denken, voelen en willen is, kan je in een flow komen. Je kent dat wel zo'n dag dat alles lekker loopt en als het ware alles vanzelf gaat. Dat is het geschenk dat je krijgt als je aandacht geeft aan wat er in het hier en nu nodig is.


Waarom meditatie?
Door regelmatig te mediteren kan je je welzijn enorm vergroten op diverse niveau's. Welzijn die je ook nodig hebt om vorm te geven:
  • fysiek: door diepe lagen van ontspanning neemt je vitaliteit, gronding en kracht toe, je krijgt een energieke uitstraling. Je leert om met minder inspanning meer te doen, ook in het vormgeven; je ontdekt het principe van flow en leert het steeds bewuster toe te passen.
  • emotioneel: gevoelens van vreugde, verbondenheid, mededogen, respect nemen toe, je leert emoties in het moment te laten, ze niet groter te maken dan ze zijn. Je wordt evenwichtiger, je komt meer in balans. Je leert te communiceren vanuit je hart, de ander ook te zien voor wie die is. 
  • mentaal:  je opent je voor inspiratie, inzichten en creativiteit op elk gebied waar jij je aandacht op richt.Dit is oneindig. Hoe breng jij dit dan in die vorm? Die vorm die bij jou past?
  • spiritueel: je opent je steeds meer voor wie jij in wezen bent in je vormgeving, je leert om jouw eigen waarheid naar buiten te brengen en daar voor te gaan staan. Je brengt dat vrije creatieve zelf naar buiten en je maakt je ziel zichtbaar in je vorm. Dat is een heel opwindend gebeuren. Je beseft dat je in wezen in vrijheid verbonden bent met een groter geheel. Je keuzevrijheid om je leven in te richten zoals jij dat wilt, neemt enorm toe. Inspiratie wordt creatie, vervulling. Je leven wordt een vervullende creatie.

 

Meditatie bij Centrum van Licht

Bij centrum van licht kun je op verschillende niveaus met meditatie bezig zijn.

Als coachingstraject:

Hierbij ligt het accent meer op meditatie als weg tot zelfkennis. Meditatie met aandacht naar binnen en naar buiten worden afgewisseld. Creatieve werkvormen worden gebruikt om expressie te geven aan wat er in je leeft, om dit zichtbaar te maken.
Dit kan in een groep (zie Awakening Your Light Body) of individueel (zie Lifecoaching). Ook behoort een Privé-schilderles waarbij coaching, meditatie en schilderen gecombineerd wordt tot de mogelijkheden (informeer). Doel van deze les is om weer opnieuw in stroming te komen, hetzij rond een thema, hetzij in je schilderproces waar je in vastgelopen bent.

Om je creativiteit tijdens het schilderen te openen, ontwikkelen:

Hierbij wordt meditatie ingezet tijdens diverse fasen van het schilderproces. Doel is om je bewust te maken van je creativiteit, je Creatieve Bewust Zijn die een ieder in zich heeft.

Dit kan je ervaren in diverse Schilderworkshops waarbij ontspanningsoefeningen, visualisatie of diepgaande meditatie wordt ingezet. Zie agenda.
Op de volgende link kun je luisteren naar de welkomstmeditatie: welkomstmeditatie CD
 

 

 

Awakening Your Light Body