Welkom bij ...

jeanette

 

Centrum van Licht
Jeanette Mennes

(030) 691 74 36

Workshops

* prijzen incl. schildermateriaal, koffie/thee (workshops/soep).
* Kijk ook onder schilderen en dan bij meditatief schilderen, daar staan ook workshops!

 

Tsjakka! Durf het! Smijt de winter van je af met een Ik smijt het op het doek_feestje!

Op veler verzoek. Een workshop waarbij we met verf en materiaal gaan gooien. Durf jij puur en direct aanwezig te zijn? Durf jij spontaan je impuls te volgen?

Ik begeleid je stap voor stap in dit proces. Zeker is dat we er van genieten, van de handeling en het ontstaan van een schitterend werk!

Een heerlijk cadeau voor jezelf! We werken met Golden Acrylverf, een schitterende acrylverf.

Dag, data, tijd, plaats:
(omgeving) Zeist, datum volgt. 10.00 - 15.00 uur
€75,--, incl.koffie, thee, soep en paneel.
 

Naar boven

 

Via Kleurrijke contrasten Jezelf Leren Kennen: Kleurenleer Itten.
Reis in kleur(en leer)!
 
Leer de kleur blauw groen verkennen, of is het voor jou turquoise? Of... Verken alle kleuren van de regenboog tussen zwart en wit en dan in het contrast! Leer de kleur blauw groen verkennen, of is het voor jou turquoise? Of... Voor schilders, vormgevers, coaches die werken met kleur of liefhebbers van kleur die weten dat de wereld van kleur een wereld op zich is. Door het verkennen van het hele contrastrijke palet open je wezenlijk je voor de pracht en rijkdom van kleur in en om jou heen (in je werk, in de natuur). 

Iedere kleur heeft zijn persoonlijkheid, zijn bijzondere kwaliteit. Bij welke kleur voel jij je thuis of kan jij het hele palet en de kwaliteiten, betekenissen die er in liggen tot je nemen? Na deze cursus zul je ook de wereld om je heen blijvend anders gaan waarnemen. Iedere cursist is weer verbaasd na het volgen van deze cursus. Kleur is niet een trucje of een techniekje dat in je werk er eventjes bij neemt, maar een reis op zich die je veel kan brengen. Zit je vaak vast in je kunstwerk, en je weet niet weet hoe je verder moet, het is dan vaak dat je wel vorm maar nog niet kleur in je vingers hebt. Door kleur vanuit kleurenleer stap voor stap te verkennen, krijg je een fantastisch gereedschap erbij. En.. Je komt uit de verf, je durft te spelen met die kleur. Kleur is niet voor niets verbonden aan 'soul'!

Op deze dag zullen we wellicht wandelen in de natuur en laat ik je zien hoe de kleurenleer, de contrasten gespiegeld is/zijn in onze natuur. Je bewust zijn, je waarneming van kleur verandert voorgoed. En je zult nieuwe kleuren ontdekken, die er altijd al waren, maar nu doordat jij je opent, zie je ze ineens. En dat geeft energie, vreugde zo te wereld te ontdekken.

Je ontdekt je persoonlijke palet en wat je daar in voedt. Aandacht wordt besteed aan zuiverheid van pigmenten, waarom dit van belang kan zijn in je werk. De rode draad deze dag is de kleurencirkel van Itten, de kleurenbol van Runge. Door schilderexperimenten en paletten en schilderijen van bekende en moderne kunstenaars door te spreken krijgt je zicht op de relatie tussen kleurenpalet, de sfeer van een werk, vorm en techniek. Een schitterend cadeau om weg te geven of voor jezelf. Geen of al ervaring? Het maakt niet uit. Daag jezelf uit om te experimenteren vanuit duidelijke stappen. Een echte aanrader omdat het je een hele goede basis geeft tijdens je schilderproces. Cursisten die bij mij schilderen, hebben ervaren welke sprong ze maken als ze met kleur echt leren werken. Je werkt met Golden Fluids acryl, een schitterende verf die moeiteloos stroomt op het papier.


Heb je deze cursus al eerder gedaan bij mij?

Heb je deze cursus eerder gedaan? Deze kleurenleerdag vertrekt vanuit contrast. We zetten de kleur bewust nu naast elkaar. We ontdekken welke geschenken er in de contrasten aanwezig zijn. Je kunt zwart, wit of grijs als basis nemen. Ik zelf heb ook diverse malen workshops over kleur gevolgd en iedere keer weer kun je je openen voor wezenlijke veranderingen in jou omtrent kleur. De eerste keer zie je tijdens de workshop maar ook daarna andere tinten of structuren die je voorheen echt niet zag. Je opent je meer en meer voor kleur, verfijning in kleur. Degene die bij mij deze cursus hebben gevolgd en ook schilderen bij mij ervaren hoe waardevol deze cursus is. Je gaat met sprongen vooruit in het schilderen, omdat je beseft dat schilderen in essentie vrij bewegen is met kleur. Jezelf vullen met kleur is echt een mooi kado aan je zelf.

Leer jezelf kennen via kleur! Investeer in jezelf:Geef jezelf op !

Dag, data, tijd, plaats:

(omgeving) Zeist, datum volgt
€ 75,--, incl. koffie/thee/soep/verf

 

 kleur in flowkleur in flow

Naar boven

 

Buitenschilderdag. Leer luisteren. Ontmoet de Wijze Regenboog_Krijg_Ster in jou. Vertrouw op jouw Flow, je innerlijke leiding, stem. Toon haar op het doek! 

Ik krijg vaak de vraag van mijn cursisten en coachingsklanten hoe het kan dat ik in het moment kennelijk het juiste kan doen of zeggen of aanreiken zodat de ander zich echt gehoord voelt en verder kan bewegen. Wat voor antenne heb jij toch? Die antenne heb ik leren ontwikkelen. Deze tijd vraagt om een bewustzijn van het Oor, in plaats van het Oog. Om te leren werkelijk te luisteren, naar het diepste van het diepste van je zelf. Voor sommigen is die stem innerlijk een gids, voor sommigen is dit je ware Zelf, je bron. Wat het ook is, maakt niet uit, ik noem haar je Wijze Regenboog_Krijg_Ster. Essentie is dat jij naar haar luistert en van binnenuit tot spontaan en vrij handelen komt. Omdat je voelt dat het klopt in jou. Op deze dag gaan we heerlijk schilderen, schrijven en laten we onze stem_klank horen! Vanuit Flow, leer je naar het wijze deel in jou te luisteren en in flow de essentie te schilderen (kleur), schrijven (woord) en jezelf te tonen door klank. Ik begeleid je stap voor stap in dit proces zoals je van mij gewend bent, op maat. We genieten in de middag van een potluck die elke keer een feest is. We sluiten de dag gezamenlijk af met een oerklank naar onze bron (gids, ware Zelf). Om deze bron werkelijk te eren. Ze was er altijd al, en zal er altijd zijn. Het is aan ons of we bereid zijn werkelijk te luisteren. Het contact met je Bron zal je verder brengen dan je ooit had durven dromen. Je wordt een afgestemde kracht en het brengt je naar Liefde-wijsheid in je zijn, in je handelen, in je contact met anderen en in je creatieve werk. Om dit in een groep te doen en dan ook nog op een heerlijke plek is heel bijzonder omdat je je ervaring, het Zijn kunt delen met gelijkgestemden. Onvergetelijk elk jaar! 

Dag, data, tijd, plaats:
Datum volgt.
Tijd: 10.00 -16.30 uur.
(omgeving) Zeist, €75,--exclusief paneel/doek/potluck
 

Naar boven

 

De kracht van omvormen
 
Wat doe je als je vast loopt in je schilderij? Kom dat onderzoeken, neem je eigen werk mee waar je vast in zit en los het ter plekke op! Ik onderzoek samen met jou waar je vast in zit en doe je een handreiking verder te komen. Geen werk meer staan? Maak een nieuw werk, loop vast en los het weer op. Onderzoek de kracht van vormen, omvormen, door de vorm heen. Wordt wakker voor vorm! Neem je acrylverf, je mediums, je gel, olieverf mee, dan kijken we ook naar de kwaliteit van je materiaal.

Dag, data, tijd, plaats:
vrijdagochtend, op verzoek, 10.00 -14.30 uur,
Zeist, €50,-- max 6 pers.
image1 

Naar boven

 

Hoe geef ik jou les?

In mijn lessen werkt niemand aan hetzelfde, er wordt niet gekopieerd. Ik heb mijn eigen lesmethode ontwikkeld door mediteren en schilderen samen te brengen. Ik ga samen met jou als docent op zoek naar je eigen vrije beelden. Hoe kan ik je uitnodigen en leren je eigen beelden, gevoelens, indrukken vrij uit te drukken? Of je ervaren bent maakt niet uit. Wat belangrijk is dat je je openstelt. Ik zoek naar datgene wat jou zo enthousiast maakt, dat je er helemaal in wilt duiken. Het is je individuele spoor die je ontdekt, je weg naar je creatieve (oer)bron. Daar waar jouw pure, echte, eigen beelden zijn en die naar buiten mogen komen. Deze (ziele)beelden hebben veel kracht voor degene die dit ook kan waarnemen.

Ik ondersteun en daag je uit je in techniek door onderzoek, speels experiment en gerichte meditatieve waarnemingsoefeningen. Oefeningen die je ondersteunen om vrij te worden, technisch onderlegd. Dan komt er een moment dat ineens die diverse sporen bij elkaar komen als je schildert. Dat is vaak een moment van ontroering, het lukt je om jezelf, je ziel uit te drukken.

Ik leer je op verschillende manieren te kijken naar jouw werk en van medecursisten, dit zal je verrassen. Mijn cursisten ervaren mij als nuchter, betrokken en als een sensitieve antenne. En tot mijn grote verbazing genieten ze van mijn stem (klank).... De lessen zijn ook door de meditaties een ware oase van ontspanning en volledig afgestemd op jou als individu en de groep als geheel. Soms vergeet ik de koffie en thee met de proeverij, omdat opga in de les. Gelukkig is er altijd wel iemand die me er even bij helpt ;-)).
 

Naar boven

 

Golden Artist Educator: Opgeleid door Golden Paints, USA

Sinds ik schilder ben ik altijd al gek op schildersmaterialen geweest. Het maakt dat ik bekend sta om werken met gekke materialen en veel kennis ook bezit over kunstschildersmaterialen en ook diverse merken schildersmaterialen (van gouache, acryl tot olieverf, inkt, oliepastelkrijt, oilbar, gelmediums, parelmoeren, metalen, etc, etc!) In 1999 zocht ik een bepaald materiaal omdat ik een wensdoos in opdracht ging maken. Via Heger en van den Berg in Zeist maakte ik kennis met Golden een fantastisch merk en systeem acrylverf en assortiment producten (gelmediums, pasta's) en een geweldig technisch team te raadplegen bij vragen.

Inmiddels zoveel jaren later ben ik nu door Golden door mijn liefde voor kunst, kunst maken, lesgeven en materialen (en mijn Engels ;-)) opgeleid tot Golden Artist Educator. Dit houdt in dat ik opgeleid ben in het systeem Golden en in moderne, experimentele, speelse schilderstechnieken (lees die eenvoudig over te dragen zijn, veelzijdig zijn, kunstzinnig toe te passen zijn en veel schildersplezier brengen). Ik deel graag mijn enthousiasme voor dit merk en deze producten met jullie waar het aansluit bij jullie vragen, naast mijn liefde voor de andere materialen die ik ken.
 

Naar boven

 

Reacties cursisten workshops 2010-2015  

Wat een bijzondere aanpak met je abstract zelfportret. Ik heb er van genoten, dank je wel voor een heerlijke dag en wat ben ik trots op mijn werk!! Hij hangt in de kamer te stralen'. Ik heb erg genoten van de cursus! Ik kwam thuis en moest mijn creatieve energie laten stromen, ik was niet meer te stuiten. Dank je hartelijk!!!

Ik heb genoten van de kleurenleer. Heerlijk om zo met kleur en verf bezig te zijn.Dank voor al je bruising en jouw handreiking om het te kunnen ervaren. Spannend ook om elkaar te ontmoeten in het laatste schilderij. Heerlijk waren de tussentijdse versnapering, plek en er te zijn.

Na die kleurenleer ga ik ineens heel anders kijken?!!! Ik zag kleuren in mijn kamer die ik nog nooit eerder had gezien. De cursus opent mij helemaal voor kleur om mij heen. Het is alsof ik in een nieuwe wereld sta, wat een inspiratie voor mijn schilderen!

Dank je voor een heerlijke sfeer om in te schilderen. Wat een zachtheid, acceptatie. Ik voelde me welkom, ontspannen en het was heerlijk om van daaruit mijn engel te schilderen. Dank je ook voor het delen van je kennis, dat je zag waardoor ik vast liep in mijn werk. Ik kan met jouw handreiking weer verder. Ik beweeg weer!
'Je hebt echt mijn pantser doorbroken, dat vond ik heel bijzonder. Ik merk het in mijn schilderen meteen. Ik beweeg weer en heb duidelijker door met jou te praten wat ik wil uitdrukken in mijn werk. Dank je ook voor je tips in de verfmengingen'

'Jeanette, dank je voor de kleurenleer! Ik heb bewondering voor je enorme deskundigheid en wat een enthousiasme en inzet laat je zien in de les. Ik heb er van genoten. Ook bedankt voor je advies over kleurenpalet voor mijn portretten en landschappen, ik ga er mee aan de slag. Ik wist niet dat kleurzuiverheid ZO belangrijk kon zijn!'

 

 

Naar boven

 

Privé-schilderles: de kunst van vastzitten naar ware bevrijding

Privé-schilderles waarbij coaching, meditatie en schilderen gecombineerd wordt, behoort ook tot de mogelijkheden. Doel van deze les is om weer opnieuw in stroming te komen, hetzij rond een thema, hetzij in je schilderproces waar je in vastgelopen bent. Informeer naar de mogelijkheden (technieken: oliepastelkrijt, acrylverf, olieverf watervermengbaar, gemengde technieken). Zie ook de coachingspagina.

 

schilderles

 

 

Naar boven

 

 

 

Awakening Your Light Body